nnu ja Verneri suunnittelivat häitään ja olivat huolissaan, jos jonkun häävieraan matkapuhelin soi vihkimisen aikana pilaten tunnelman. He tiesivät, että todennäköisyys, ettei henkilö osaa laittaa matkapuhelintaan äänettömälle on 1/100. Niinpä Annu ja Verneri suunnittelivat ottavansa vihkimistilaisuuteen mukaan oman matkapuhelimensa, jossa on uusi liittymä ja jonka numeroa ei ole vielä kukaan tiedä ja jättävänsä puhelimen äänet päälle. He laskivat, että tällöin todennäköisyys, että kahdella henkilöllä olisi puhelimessa äänet päällä, on vain 1/10000.
Kyseessä on yleinen todennäköisyyttä koskeva erehdys. Jos kahdella toisistaan riippumattomalla tapauksella on kummallakin todennäköisyys 1/100, niin niiden yhtäaikaisen toteutumisen todennäköisyys kylläkin on 1/100 ∙ 1/100 = 1/10000. Tässä tapauksessa todennäköisyyslaskennan kertosääntöä ei kuitenkaan voi käyttää, sillä toinen (hääparin oma) matkapuhelin ei enää ole satunnaistapaus, vaan varma tapaus.
Tiedetään, että matkapuhelin on varmasti päällä ja tätä puhelinta koskeva todennäköisyys on siten yksi. Annu ja Verneri eivät siis voi itse muuttaa sitä todennäköisyyttä, että yksi sadasta jättää puhelimeensa äänet päälle. Todennäköisyys, että kahdella häävieraalla on matkapuhelimessa äänet päällä, on tuo yksi kymmenestätuhannesta.