Tervetuloa opiskelemaan Avoimen Matematiikan pariin!
Yläkoulun Avoin Matematiikka -sarjasta löytyy jokaisella yläkoulun luokalle oma oppikirjansa, joista kukin koostuu kolmesta osiosta. Tämän lisäksi on erillinen Tilastoja ja todennäköisyyksiä -osio, joka sopii opiskeltavaksi mille tahansa luokka-asteelle.
Oppikirjan kantavana ajatuksena on houkutella oppilaat myös itse lukemaan ja opiskelemaan matematiikkaa. Aiheita on käsitelty syvällisesti ja käsitteet on määritelty selkeästi. Käytämme tekstessä paljon kommentteja, joiden tarkoitus on ohjata oppilaita matemaattiseen ajatteluun. On aika luottaa oppilaisiin oppijoina ja tarjota heidän kyvyilleen sopivia haasteita.
Tehtäviä on todella paljon (pelkästään seitsemännen luokan kirjassa noin 1400 tehtävää) ja monentasoisia, joten opettajien helppo eriyttää opetustaan. Materiaaliin on otettu mukaan myös entisiä ylioppilastehtäviä sekä pääsykoetehtäviä. Nämä ovat ylikurssitehtäviä, joiden tarkoituksena on antaa haasteita ja innostaa matematiikassa menestyviä oppilaita.
7. luokan materiaalin ensimmäisessä osiossa on tarkoitus käyttää laskinta vain niissä tehtävissä, joissa tämä on erikseen mainittu. Muissa osioissa oppilas voi käyttää laskinta vapaasti tai opettajan harkinnan mukaan.
Oppimateriaalissa on panostettu matematiikan käytännöllisyyteen. Materiaali sisältää tarinoita, jotka antavat esimerkkejä matematiikan tarpeesta käytännössä. 7.- ja 8. luokan matematiikassa perehdytään myös taulukkolaskentaohjelman käytön alkeisiin.
Oppimateriaaliin kuuluu myös taulukko-osio, joka löytyy kirjan lopusta. Taulukko-osioon on koottu yläkoulun matematiikkaan liittyvät kaavat. Sen tavoitteena on totuttaa oppilasta käyttämään matematiikan kaavakokoelmia, joihin oppilas tulee törmäämään jatko-opinnoissaan. Taulukko-osio toivottavasti kannustaa oppilasta itsenäiseen opiskeluun, koska osa materiaalin ylioppilastehtävistä vaatii taulukko-osion käyttöä.
Avoin Matematiikka toivottaa sinut tervetulleeksi käytännönläheisemmän ja haasteellisemman matematiikan pariin.
Avoin matematiikka 9Osio 1: Lausekkeita ja funktioita5.6.2014