Lehden sisältö ja käyttö

Tietoa myös päivityksistä

Tämän lehden sisällön suhteesta uuteen opetussuunnitelmaan

Tä­hän leh­teen on ko­pi­oi­tu van­han op­sin  bi1- kurs­sin eko­lo­gi­aa kä­sit­te­le­vät ar­tik­ke­lit ja vie­lä käy­tös­sä ole­van bi3- kurs­sin ar­tik­ke­lit. Leh­ti on näin koos­te sekä en­ti­ses­tä eko­lo­gi­an pe­rus­tei­ta kä­sit­te­le­väs­tä kurs­sis­ta että ym­pä­ris­tö­a­si­oi­ta sy­ven­tä­väs­tä, en­ti­ses­tä bi3- kurs­sis­ta. Tämä tu­lee ot­taa huo­mi­oon, kun leh­teä käyt­tää ope­tuk­seen ja opis­ke­luun.
Leh­des­sä on var­sin run­saas­ti kuva- ja muu­ta­kin ai­neis­toa Suo­men luon­nos­ta. Tätä si­säl­töä ei il­mei­sim­min ke­re­tä kä­si­tel­lä uu­del­la bi2- kurs­sil­la, mut­ta toi­vot­ta­vas­ti sii­tä on muu­ten iloa ja hyö­tyä. Ai­neis­to so­vel­tuu hy­vin myös ylä­as­teen bi­o­lo­gi­an ja maan­tie­don ope­tuk­seen.

Il­mas­ton muu­tos- ar­tik­ke­lit vaa­ti­si­vat päi­vi­tys­tä. Tal­vi­vaa­ra-ar­tik­ke­lis­sa on van­hen­tu­nut­ta tie­toa.

Yleistä lehden sisällöstä ja käytöstä

Uu­den op­sin mu­kai­set leh­det (2016)

Materiaalia voi käyttää esimerkiksi seuraavasti:
Materiaalien käyttöikeudet


Lu­ki­on bi­o­lo­gi­an ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia, jon­ka te­ki­jä on Aar­ne Hag­man, on li­sen­soi­tu Cre­a­ti­ve Com­mons Ni­meä-Ei­Kau­pal­li­nen-Ei­Muu­tok­sia 4.0 Kan­sain­vä­li­nen -käyt­tö­lu­val­la.

Pil­vi­pal­ve­luis­sa ole­vat ku­vat ja vi­de­ot

Ar­tik­ke­leis­sa on link­ke­jä  omiin ku­vii­ni Flick­ris­sä, Eve­ryT­rai­lis­sa sekä vi­de­oi­hin You­Tu­bes­sa.  Nämä ovat käy­tös­sä vie­lä edel­leen enkä myös­kään pois­ta tois­tai­sek­si siel­lä ole­via ku­via ja vi­de­oi­ta.

Va­paas­ti käy­tös­sä ole­vat ku­vat

Olen ja­ka­nut Flickr- kuva­pal­ve­lus­sa ole­via bi­o­lo­gi­an ja maan­tie­teen ope­tuk­seen so­vel­tu­via ku­via va­paas­ti käyt­töön CC- li­sens­sil­lä:

Lehden päivitykset

16.10.2017
Aar­ne Hag­man

BI2 Eko­lo­gia ja ym­pä­ris­tö / Uusi opsAar­ne Hag­man; Kurs­sin ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia 201612.8.2016