Opetussuunnitelma

Kurssin tavoitteet ja sisältö

Kurs­si pe­reh­dyt­tää opis­ke­li­jan muut­tu­van maa­il­man ja sen alu­eel­lis­ten on­gel­mien tar­kas­te­luun. Kurs­sin ai­ka­na seu­ra­taan ajan­koh­tais­uu­ti­soin­tia eri puo­lil­ta maa­il­maa ja hah­mo­te­taan glo­baa­le­ja ris­ki­a­lu­ei­ta sekä luon­non­ris­kien, ym­pä­ris­tö­ris­kien että ih­mis­kun­nan ris­kien kan­nal­ta. Kurs­si kä­sit­te­lee myös eri puo­lil­la maa­il­maa ta­pah­tu­vaa myön­teis­tä ke­hi­tys­tä ja mah­dol­li­suuk­sia hil­li­tä, va­rau­tua, en­na­koi­da sekä so­peu­tua ris­kei­hin. Kes­kei­siä näkö­kul­mia ovat eko­so­si­aa­li­nen kes­tä­vyys, kier­to­ta­lous ja glo­baa­lit ke­hi­tys­ky­sy­myk­set.

Kurssin tavoitteena on, että opiskelija
Keskeiset sisällöt

Maan­tie­de tie­teen­a­la­na

Luon­non jär­jes­tel­mään liit­ty­vät kes­kei­set glo­baa­lit ris­ki­a­lu­eet, ris­kien en­na­koin­ti ja nii­hin va­rau­tu­mi­nen

Ih­mis­kun­nan glo­baa­lit ris­ki­a­lu­eet ja kes­kei­set ke­hi­tys­ky­sy­myk­set

By NASA [Public domain], via Wikimedia Commons; “The Blue Marble” is a famous photograph of the Earth taken on December 7, 1972 by the crew of the Apol­lo 17 spacecraft en route to the Moon at a distance of about 29,000 kilometers (18,000 statute miles). It shows Africa, Antarctica, and the Ara­bi­an Pe­nin­sula.

GE1 Maa­il­ma muu­tok­ses­sa / Uusi opsAar­ne Hag­man; Kurs­sin ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia 201616.8.2016