Lehden sisältö ja käyttö

Tietoa myös päivityksistä

Tämän lehden sisällön suhteesta uuteen opetussuunnitelmaan

Uu­des­sa ge1- kurs­sin si­säl­lös­sä on aika pal­jon sa­maa kuin van­has­sa ge3-kurs­sis­sa “Ris­kien maa­il­ma”. Tä­män leh­den ar­tik­ke­lit on sik­si ko­pi­oi­tu suo­raan vie­lä käy­tös­sä ole­vas­ta ge3- kurs­sin leh­des­tä. Tä­män kurs­sin ai­heet me­ne­vät ai­na­kin ot­sik­ko­ta­sol­la pääl­lek­käin uu­den ge2-kurs­sin kans­sa. Niin­pä jot­kut ar­tik­ke­lit ovat yh­tei­siä näi­den kurs­sien leh­dis­sä.
On kui­ten­kin huo­mi­oi­ta­va, ett­ei täs­sä uu­des­sa ge1-kurs­sis­sa pe­reh­dy­tä niin sy­väl­li­ses­ti eri­lai­siin ris­kei­hin kuin van­han op­sin ge3- kurs­sis­sa ja tar­kas­te­lu­tapa on muu­ten­kin eri­lai­nen. Tääl­lä on myös ar­tik­ke­le­ja sel­lai­sis­ta ai­heis­ta, joi­ta kurs­sin si­säl­lön mu­kaan ei kä­si­tel­lä ol­len­kaan. Nii­tä ei ole kui­ten­kaan otet­tu pois, jot­ta myös ko. ma­te­ri­aa­lit oli­si­vat edel­leen ja­os­sa. Vas­taa­vas­ti jot­kut ai­heet puut­tu­vat ar­tik­ke­leis­ta ko­ko­naan.
Olen liit­tä­nyt tän­ne van­han op­sin ge2- kurs­sin leh­des­tä ar­tik­ke­lin “Kes­tä­vä ke­hi­tys”, jon­ka si­säl­tö liit­tyy tä­hän kurs­siin.
Leh­den si­säl­lös­tä voi ku­kin va­li­ta ja käyt­tää omaan ope­tuk­seen ja opis­ke­luun so­pi­vat osat.

Yleistä lehden sisällöstä ja käytöstä

Oppi­kir­ja on sekä opet­ta­jal­le että opis­ke­li­jal­le ai­na­kin tois­tai­sek­si pää­työ­vä­li­ne ja “pe­rus­käyt­tö­liit­ty­mä” joko pe­rin­tei­se­nä print­ti­kir­ja­na tai säh­köi­ses­sä muo­dos­sa. Tä­män leh­den si­säl­tö on ns. ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia, joka tar­koit­taa oppi­kir­jan ohel­la käy­tet­tä­vää ope­tus­ta ja opis­ke­lua tu­ke­vaa ai­neis­toa.

Uu­den op­sin mu­kai­set leh­det (2016)

Materiaalia voi käyttää esimerkiksi seuraavasti:
Materiaalien käyttöoikeudet


Lu­ki­on maan­tie­teen ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia, jon­ka te­ki­jä on Aar­ne Hag­man, on li­sen­soi­tu Cre­a­ti­ve Com­mons Ni­meä-Ei­Kau­pal­li­nen-Ei­Muu­tok­sia 4.0 Kan­sain­vä­li­nen -käyt­tö­lu­val­la.

Pil­vi­pal­ve­luis­sa ole­vat ku­vat ja vi­de­ot

Ar­tik­ke­leis­sa on link­ke­jä  omiin ku­vii­ni Flick­ris­sä, AllT­rai­lis­sa sekä vi­de­oi­hin You­Tu­bes­sa.  Nämä ovat käy­tös­sä edel­leen enkä myös­kään pois­ta tois­tai­sek­si siel­lä ole­via ku­via ja vi­de­oi­ta.

Va­paas­ti käy­tös­sä ole­vat ku­vat

Olen ja­ka­nut Flickr- kuva­pal­ve­lus­sa ole­via bi­o­lo­gi­an ja maan­tie­teen ope­tuk­seen so­vel­tu­via ku­via va­paas­ti käyt­töön CC- li­sens­sil­lä:

Lehden päivitykset

16.10.2017
Aar­ne Hag­man

GE1 Maa­il­ma muu­tok­ses­sa / Uusi opsAar­ne Hag­man; Kurs­sin ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia 201616.8.2016