Ihmisen evoluutio

Ihminen biologisena olentona

Homo sa­pien­sin alku­koti on Af­ri­kas­sa. La­jim­me muus­ta ke­hi­tys­ku­lus­ta ja suh­tees­ta mui­hin, jo ai­kai­sem­min tai jopa yhtä ai­kaa elä­nei­siin kä­del­li­siin on­kin sit­ten ole­mas­sa eri­lai­sia kä­si­tyk­siä.

Uu­sim­mat fos­sii­li­löy­döt ovat osin se­koit­ta­neet ai­kai­sem­pia kä­si­tyk­siä evo­luu­ti­on ku­lus­ta ja myös ih­mis­la­jin bi­o­lo­gi­ses­ta iäs­tä. Niin­pä alla ole­vaan, si­nän­sä kyl­lä va­li­koi­tuun link­ki­lis­taan kan­nat­taa suh­tau­tua va­rauk­sel­la ja  sitä tu­lee täy­den­tää uu­sim­mil­la läh­teil­lä.

Täs­sä ar­tik­ke­lis­sa on ma­te­ri­aa­lia lä­hin­nä ih­mi­sen bi­o­lo­gi­ses­ta evo­luu­ti­os­ta. Opet­ta­jil­la ja opis­ke­li­joil­la voi olla mo­nen­lai­sia va­kau­muk­sia evo­luu­ti­os­ta yli­pää­tään ja täs­sä yh­tey­des­sä eri­tyi­ses­ti ih­mi­sen alku­pe­räs­tä sekä ole­muk­ses­ta. Täs­sä ma­te­ri­aa­lis­sa pi­täy­dy­tään puh­taas­ti bi­o­lo­gi­seen lä­hes­ty­mis­ta­paan.

Huomoi, että link­kien ot­si­kois­sa­kin on jo in­for­maa­ti­o­ta!

Sivusto ihmislajin matkasta maailmalla
Nettimateriaalia suomeksi
Human Evolution

Karte über die Ausbreitung des Menschen von Afrika über Asien nach Australien.; By Bwd.Bwd at de.wiki­pe­dia [Public domain], from Wikimedia Commons

BI4 Ih­mi­sen bi­o­lo­giaAar­ne Hag­man; Kurs­sin ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia 201320.12.2013