Lehden sisällöstä ja käytöstä

Tietoa myös päivityksistä

Oppi­kir­ja on sekä opet­ta­jal­le että opis­ke­li­jal­le ai­na­kin tois­tai­sek­si pää­työ­vä­li­ne ja “pe­rus­käyt­tö­liit­ty­mä” joko pe­rin­tei­se­nä print­ti­kir­ja­na tai säh­köi­ses­sä muo­dos­sa. Tä­män leh­den si­säl­tö on ns. ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia, joka tar­koit­taa oppi­kir­jan ohel­la käy­tet­tä­vää ope­tus­ta ja opis­ke­lua tu­ke­vaa ai­neis­toa.

Leh­den ma­te­ri­aa­lia on help­po käyt­tää, kun se on säh­köi­ses­sä muo­dos­sa ja val­miik­si aihettain koot­tu­na sekä jär­jes­tet­ty­nä. Verk­ko­leh­des­sä ei ole mu­ka­na val­mii­ta tun­ti­suun­ni­tel­mia tai teh­tä­viä, kos­ka läh­tö­koh­tai­ses­ti ku­kin opet­taa ja ra­ken­taa tun­tin­sa sekä muun ope­tuk­sen­sa omal­la ta­val­laan.

Si­säl­lön run­ko­na on mit­ta­va ko­ko­el­ma ai­heit­tain jär­jes­tet­ty­jä link­ke­jä hy­vil­le net­ti­si­vuil­le, uu­ti­siin ja mui­hin läh­tei­siin.

Leh­dis­sä on run­saas­ti valo­ku­via ja muu­ta kuva- ja kart­ta-ai­neis­toa.

Ar­tik­ke­lei­hin on koot­tu te­ki­jän ai­hee­seen liit­ty­viä blo­gi­kir­joi­tuk­sia ja muu­ta­kin vuo­sien mit­taan syn­ty­nyt­tä ma­te­ri­aa­lia.

Var­si­nais­ta oppi­kir­jan omais­ta asia­teks­tiä leh­des­sä ei juu­ri­kaan ole, kos­ka tä­män ma­te­ri­aa­lin ei ole tar­koi­tus kor­va­ta oppi­kir­jaa.

Materiaalia voi käyttää esimerkiksi seuraavasti:
Materiaalien käyttöikeudet


Lu­ki­on maan­tie­teen ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia, jon­ka te­ki­jä on Aar­ne Hag­man, on li­sen­soi­tu Creative Commons Ni­meä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kan­sain­vä­li­nen -käyt­tö­lu­val­la.

Pil­vi­pal­ve­luis­sa ole­vat ku­vat ja vi­de­ot

Ar­tik­ke­leis­sa on link­ke­jä omiin ku­vii­ni Flickrissä, Panoramiossa, EveryTrailissa sekä vi­de­oi­hin YouTubessa.  Nämä ovat edel­leen käy­tös­sä enkä myös­kään pois­ta tois­tai­sek­si siel­lä ole­via ku­via ja vi­de­oi­ta.

Kurssin linkit Diigossa
Päivityksistä 12.3.2015
GE1 Si­ni­nen pla­neet­taAar­ne Hag­man; Kurs­sin ri­kas­tus­ma­te­ri­aa­lia 20136.8.2013